Jheronimus Bosch Art Center

Between Two Lights

24
mei
2023
20:30 uur

Dit concert is uitgesteld tot het voorjaar van 2025

Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot de wereldtop van de koormuziek. Vernieuwend, relevant en van de hoogste artistieke kwaliteit. Vanavond is geen uitzondering. Samen met Huang Ruo, een van de meest belangwekkende Chinese componisten van dit moment, brengt het koor een wereldpremière naar Den Bosch. Het muziektheatrale Between Two Lights slaat een bijzondere brug tussen de Aziatische en Westerse wereld. Voor een klassieke avond uit in Den Bosch!

Het klassieke concert van grootheid Huang Ruo (1976) en het Nederlands Kamerkoor gaat over de passage van het ene naar het andere leven. Een moment van stilte, van niet bestaan. Eindigt het hier of gloort er nieuw perspectief? Een vraag voor onszelf én de mensheid. Coronacrisis. Klimaatcrisis. Zijn we in staat de juiste keuzes maken? Daar gaat deze avond vol klassieke muziek over.

Regie in handen van Karmina Šilec
De Chinese componist Huang Ruo bouwt in zijn werk voort op een nieuwe muziekstijl die gebaseerd is op elementen uit de Aziatische en Westerse cultuur en een bijzondere brug slaat tussen twee op het oog totaal verschillende werelden. Het Nederlands Kamerkoor presenteert met Between Two Lights een spraakmakende voorstelling, in coproductie met O. en het Antwerpse Muziektheater Transparant. De regie ligt in handen van niemand minder dan Karmina Šilec (1967). Šilec brak door als regisseur met de adembenemende voorstellingen die ze met haar koor realiseerde en internationaal geprezen worden.

Between Two Lights is een coproductie van het Nederlands Kamerkoor, Muziektheater Transparant en O.

De pers over het Nederlands Kamerkoor:

‘Een muisstille zaal voor de verbluffende klank van het Nederlands Kamerkoor’, 4 sterren - de Volkskrant

‘Geweldig zingend Kamerkoor is behalve origineel ook relevant bezig’ - NRC

‘Met Lied der liederen toont het Nederlands Kamerkoor zich van een van zijn beste kanten’ - NPO Radio 4

Uitvoerende artiesten

Musici:
Nederlands Kamerkoor
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram