Jheronimus Bosch Art Center
(+31) (0)73 612 68 90

Iris Hond & Strijkorkest Kamerata Zuid

17 september 2021 - 20:30 uur
Bestel tickets online

Iris Hond & Strijkorkest Kamerata Zuid
Speelt Einaudi

De eigenzinnige Iris Hond heeft zich door de jaren heen bewezen als artieste van wereldniveau. Ze is niet alleen bekend door haar duizelingwekkende pianospel maar weet ook mensen over de hele wereld te inspireren en ontroeren met haar altijd persoonlijke shows.

Ook de muziek van Einaudi, die haar en zoveel andere mensen keer op keer raakt, weet ze op haar eigen manier over te brengen. De waardering voor elkaars werk is wederzijds, want Einaudi laat zich lovend uit over haar muzikale talent: “One of the most beautiful performances of my music.” Dit seizoen bundelen Iris en het twintigkoppige Strijkorkest Kamerata Zuid de krachten om de muziek van Ludovico Einaudi groots naar de Nederlandse theaters te brengen.

Ludovico Einaudi
Pianist en componist Ludovico Einaudi is een fenomeen. Wereldwijd genieten miljoenen mensen van zijn intense pianomelodieën. Met de soundtrack van de filmhit Intouchables brak Einaudi door bij het grote publiek. Zijn albums verkopen in enorme aantallen, zijn nummers zijn vele miljoenen keren gestreamd en concerten zijn steevast in korte tijd uitverkocht.

Kamerata Zuid
Kamerata Zuid wil stimuleren dat de muziek van nú minstens zo belangrijk is dan de canon van de klassieke muziek. Hoe? Enerzijds door samen te werken met (inter)nationale artiesten en zo een groot publiek te bereiken en te enthousiasmeren voor klassieke muziek. Anderzijds door projecten te ontwikkelen waarbij de artiest van nú samenkomt met de klassiek componist, om zo te komen tot nieuwe muziek: een Concerted New Sound. Dus geen drummer, band en een strijkersbegeleiding als decor maar het orkest als bepaler van een klassieke sound, kleur en ritme. Wat het orkest ook uitvoert: mens én muziek met elkaar verbinden….dat is steeds het eindresultaat!

closebarssort-desc linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram