Jheronimus Bosch Art Center
(+31) (0)73 612 68 90

Meet the Classics! – Slagwerk Den Haag - GEANNULEERD -

27 maart 2021 - 20:30 uur
Bestel tickets online
Dirigent en cello: Mario Brunello

Altijd al iets meer willen weten van klassiek maar niet weten waar je moet beginnen? In Meet the Classics maak je kennis met een aantal Nederlandse musici die je op weg helpen in de wondere wereld van etudes, aria's, suites en symfonieën. Je hoort de mooiste klassieke stukken en presentator Bart de Graaf zorgt voor leuke feitjes en info over de muziek. Na afloop geniet je thuis van de speciale Meet the Classics Spotify lijst, vol met muziektips om lekker verder te luisteren. Kom je ook?

In 2017 vierde het alom geprezen Slagwerk Den Haag samen met de wereldberoemde Amerikaanse componist Steve Reich zijn tachtigste verjaardag met een concert in een uitverkocht Muziekgebouw aan ’t IJ. Vanavond doet de slagwerkgroep het dunnetjes over én laten ze een hoop nieuw werk horen.

Gefascineerd door geluid en puls en door elk denkbaar materiaal als klankbron te zien, weet Slagwerk Den Haag het publiek steeds weer te verrassen. Van ezelskaken en zonnepanelen tot porselein en digitale muziekbronnen; niks is te gek. Ze zijn niet voor niets een van de meest succesvolle slagwerkgroepen van Europa. Excelleren doet Slagwerk Den Haag zowel in het repertoire van componisten als Yannis Xenakis, Philip Glass en John Cage als in cutting edge nieuwe producties.

Vanavond is dat niet anders. Het concert staat in het teken van de in 2017 met Steve Reich uitgevoerde minimal-music klassiekers, aangevuld met spannend en minimalistisch nieuw werk. Reichs Clapping Music, Drumming (Part 1) en Marimba Phase komen voorbij, maar ook het virtuoze Buttacata van prijswinnend sonoloog en componist Hugo Morales wordt gespeeld. Een muzikale avond die zijn weerga niet kent!

closebarssort-desc linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram