Jheronimus Bosch Art Center
(+31) (0)73 612 68 90

Philharmonie Zuidnederland - Schuberts geliefde Arpeggione

11 april 2021 - 14:15 uur
Bestel tickets online

Dirigent en cello: Mario Brunello

Van klassieke pareltjes tot meditatieve buitenbeentjes. Mario Brunello en Schubert zijn een gouden combinatie. Tijdens dit concert brengt Brunello met verve een celloconcert gebaseerd op Schuberts geliefde Arpeggione Sonate.

Ook dit seizoen bekleedt Brunello de Haydn-Chair en verdiept zich samen met de musici in het klassieke repertoire. Dat hij bij de orkestleden de juiste snaar weet te raken, blijkt wel uit het feit dat de musici hem liefkozend ‘Super Mario’ noemen. Maar er is meer! En dat is natuurlijk weer een heerlijke symfonie van de klassieke grootmeester Haydn. Voorafgaand aan al dit moois klinkt een gloednieuw werk van Xavier van de Pol. Geïnspireerd op de moeilijke ‘anderhalve-meter-tijd’ schreef hij in opdracht van philharmonie zuidnederland het meditatieve Les sonorités au loin. Hypnotiserende muziek die niemand onberoerd laat.

Van de Poll: Les sonorités au loin (wereldpremière)

Schubert (arr. Cassado): Arpeggione Sonate voor cello en orkest

Haydn: Symfonie nr 83 ‘La Poule’

closebarssort-desc linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram