Jheronimus Bosch Art Center
(+31) (0)73 612 68 90

Philharmonie zuidnederland – Simone Lamsma straalt met Mozart

29 november 2020 - 14:15 uur

Tijdens dit concert uit de alternatieve programmering van philharmonie zuidnederland kunnen muziekliefhebbers veilig genieten van klassiek. Coronaproof op afstand, maar muzikaal toch heel dichtbij.

Sprankelende klassieken

Violiste Simone Lamsma soleert met wereldberoemde orkesten op alle continenten. Overal staan de recensies bol van de superlatieven. ‘Absolutely stunning’ (Chicago Tribune), ‘brightly radiant sound’ (New York Times) en ‘superieure smaak’ (Parool). Inmiddels is Lamsma zo’n beetje de huissoliste van philharmonie zuidnederland. De afgelopen jaren ging er geen concertseizoen voorbij waarin de topvioliste niet voor dit orkest stond. Nu bezingt zij haar liefde voor de klassieken met het sprankelende Eerste Vioolconcert van Mozart.

De philharmonie zuidnederland omlijst het solo-optreden van Simone Lamsma met een gloednieuw openingswerk van Xavier van de Pol en de Zevende Symfonie van Beethoven. Omdat de concerten er in deze ‘anderhalve-meter-tijd’ een beetje anders uitzien, gaf het orkest compositieopdrachten aan een aantal eigentijdse componisten. Xavier van de Poll is van de jongste generatie. Hij is gefascineerd door de subtiele werking van klankkleuren en boventonen. Zijn meditatieve Les sonorités au loin speelt met klanken uit de verte en keuzevrijheid van de musici. Tenslotte dirigeert Hans Graf de magistrale Zevende Symfonie van Beethoven. Het aangrijpende Allegretto uit deze symfonie (te horen in de film The King’s Speech) laat met zijn hypnotiserende ritme niemand onberoerd.

Dirigent                             Hans Graf
Viool                                   Simone Lamsma

Van de Poll                       Les sonorités au loin (wereldpremière)
Mozart                               Vioolconcert nr 1
Beethoven                         Symfonie nr 7

Philharmonie zuidnederland – Simone Lamsma straalt met Mozart
Datum: zondag 29 november om 14.15 uur
Ticketprijs: €27,00

Voor meer informatie over dit concert klik op onderstaande link
https://www.theateraandeparade.nl/programma/philharmonie-zuidnederland/4234

Kaartverkoop via 0900-3372723 of www.theateraandeparade.nl
closebarssort-desc linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram