Jheronimus Bosch Art Center

Voorjaarsconcert Filharmonisch Orkest 's-Hertogenbosch (FOH)

23
maart
2024
20:00 uur

Programma:

Gabriel Fauré
Cantique de Jean Racine, Op.11 (1865)
Les Djinns, Op.12 (1875)
_
Johannes Brahms
Schicksalslied, Op. 54 (1871)
_
Pauze
_
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Symfonie nr. 1 in G-mineur, Op. 13 ‘Winterdromen’ (1866)

De komst van het Trierer Konzertchor naar ’s-Hertogenbosch vormde een mooie aanleiding voor het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch om in samenwerking met het koor uit Trier, Toonkunstkoor Nijmegen en ’s-Hertogenbosch’ Vocaal Ensemble een paar prachtige koorwerken uit te voeren.
Op zaterdagavond 23 maart 2024 is het optreden in het fraaie Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch. Op zondagmiddag 24 maart 2024 treden we op in de Groenestraatkerk in Nijmegen met enkel Toonkunstkoor Nijmegen en ’s-Hertogenbosch’ Vocaal Ensemble. Het wordt een groots optreden met maar liefst 150 resp. 100 zangers en een spannend repertoire.

Cantique de Jean Racine voor koor en orkest is een van de meest geliefde werken van Fauré: devoot en melodieus. Dit in tegenstelling tot de onheilspellende en huiveringwekkende passages in Les Djinns ‘de geesten’, die de orkestleden op het puntje van hun stoel doen zitten! Het is werkelijk prachtig georkestreerd! Schicksalslied van Brahms begint lieflijk, maar dan slaat het noodlot toe… Na de pauze de 1e symfonie van Tsjaikovski, waarin de invloed van de Russische volksmuziek herkenbaar is. Het componeren ervan bracht Tsjaikovski op de rand van een zenuwinstorting, maar hijzelf bleef het altijd zijn mooiste werk vinden!

Voor meer informatie:
http://web.fohsite.nl
http://www.toonkunstkoornijmegen.nl
http://www.shertogenboschvocaalensemble.nl

Uitvoerende artiesten

Dirigent:
Lex Bergink
Musici:
Filharmonisch Orkest 's-Hertogenbosch / Toonkunstkoor Nijmegen / Trierer Konzertchor / 's-Hertogenbosch' Vocaal Ensemble
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram