Jheronimus Bosch Art Center

In het Jheronimus Bosch Art Center zijn kwaliteitsreplica’s van alle schilderijen van Jheronimus Bosch te bewonderen. Het Huis van Bosch aan de Markt in ‘s Hertogenbosch laat je de sfeer van de middeleeuwen beleven in het eeuwenoude huis waarin de meester gewoond en gewerkt heeft.

Samen vormen deze zustermusea het episch centrum van kennis over Jheronimus Bosch. Toonaangevende Bosch-experts zijn kind aan huis. De grootste Bosch-bibliotheek ter wereld is hier gevestigd. De wereldwijde Boschconferentie vindt hier met regelmaat plaats.

De musea worden draaiende gehouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij ontvangen de gasten, waarvan een groot deel buitenlandse Bosch-liefhebbers. Of zij geven rondleidingen langs de werken, mogelijk in een buitenlandse taal. Weer anderen zijn gespecialiseerd in de educatieve aspecten wanneer scholen ontvangen worden. Natuurlijk kunnen de vrijwilligers rekenen op een gedegen opleiding uit de hand van gerenomeerde Bosch-experts.

Interesse: info@jheronimusbosch-artcenter

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram