Jheronimus Bosch Art Center

The Artist's Studio

van
21 april 2022
tot
9 januari 2023
Tijdens onze gebruikelijke openingstijden

Het Jheronimus Bosch Art Center heeft met veel genoegen en met gepaste trots en in nauwe samenwerking met The Museum of Instant Images de expositie “THE ARTIST'S STUDIO” ingericht in de torenkamers van het Art Center.

Naast de tentoonstelling met de vaste collectie reproducties van alle werken van Jheronimus Bosch krijgt de bezoeker prachtige mail art te zien die is ontstaan vanuit het thema Het Atelier van de Kunstenaar, de plek waar de kunstenaar onlosmakelijk mee is verbonden en dikwijls ook een grote rol speelt in de uitkomst van zijn scheppingen.

Het werk van Jheronimus Bosch heeft  zijn oorsprong in onze stad en met name in het nieuw geopende Huis van Bosch aan de Markt 29. Dit thema is met duizenden voorstellingen een veel verbeeld onderwerp in de kunstgeschiedenis. De kunstenaars meest nabije omgeving. Een uitdagend onderwerp dat talloze mail art kunstenaars inspireerde er daar nog een paar honderd aan toe te voegen. Het resultaat is opmerkelijk: binnen de beperkingen die een fysiek poststuk met zich meebrengt, is er een duizelingwekkende verscheidenheid in de kunstwerken te zien. Talloze werkplekken en allemaal anders. Heel veel Bosschiaanse collages van onverwachte elementen, tekeningen en werken in veel meer verschillende technieken.

In deze overweldigende beeldenvloed zullen de toeschouwers geneigd zijn om op zoek te gaan naar het werk dat hen door vorm, kleur en beeldtaal het meest aanspreekt.
Namens The Museum of Instant Images én het Jheronimus Bosch Art Center wens ik, voorzitter van het Jheronimus Bosch Art Center, de bezoekers van deze mail art expositie veel kijk- en keuzegenoegen toe.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram